Cei cu vulve sunt încă în mare măsură responsabili pentru controlul nașterii și protecția împotriva sarcinii și a bolilor cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, mulți bărbați aliniați credințelor misogine continuă să creadă că li se datorează alegeri în ceea ce privește corpul femeilor și, mai mult, utilizarea acestora.

Să fim sinceri, nimeni nu a spus niciodată: „Îmi plac prezervativele!”, dar de câte ori ai auzit:

„Nu folosesc prezervative”.

— Că nu ai încredere în mine?

„Prezervativele strica, nu vreau să fac sex dacă vrei să folosești prezervative”.

Lista este nesfârșită. În centrul problemei este lipsa de responsabilitate și comunicare în ceea ce privește sănătatea sexuală.

Într-o lume mai conștientă, toată lumea ar fi testată înainte de a face sex cu noi parteneri, acest lucru se intampla doar in filme porno romanesti, ar fi sincer în privința testului și ar continua să aibă sex fabulos, reciproc și minunat. Poate că într-o zi va exista o cale mai instantanee către testarea BTS, dar societatea nu a ajuns încă. Dacă sunteți în căutarea unei modalități sigure și convenabile de a vă testa și de a vă împărtăși rezultatele, consultați aplicația Safely.
De ce ar trebui să folosesc prezervative?

„Prezervativele reduc riscul apariției multor boli cu transmitere sexuală care sunt transmise prin fluidele genitale (BTS precum chlamydia, gonoreea și trichomonaza).” Folosirea prezervativelor în timpul actului sexual vaginal, anal și oral ajută la reducerea riscului de răni genitale (herpes genital, sifilis), dar numai atunci când acopera zona potențial expusă. Rețineți că persoanele cu virusul herpes nu știu neapărat când se mișcă.

Prezervativele au o rată de eficacitate de 85% împotriva sarcinii. Dacă nu sunteți pregătit să fiți părinte, dar doriți să vă bucurați de libertatea sexuală, luați în considerare adăugarea de prezervative în regimul dvs. Prezervativele funcționează cel mai bine și reduc șansa de efecte secundare nedorite atunci când le folosești corect și consecvent. Nu uitați să verificați și data de expirare a prezervativelor! Dacă un prezervativ alunecă sau se rupe, poate doriți să luați în considerare contracepția de urgență.

Prezervativele feminine, cunoscute și sub numele de fem-doms, sunt o alternativă excelentă pentru cei care ar putea avea o alergie la cauciucul latex sau care caută mai multă protecție a suprafeței. Acestea pot fi introduse cu până la opt ore înainte de actul sexual, așa că spuneți la revedere de la coitus interputus. Femdoms nu necesită un penis erect, așa că pot fi utile pentru un partener care se confruntă cu disfuncție erectilă.

Eliminați presupunerile din viața sexuală și discutați cu partenerul despre prezervativele feminine și masculine ca opțiuni. Sexul este un proces de două persoane, la fel ca și conversația despre BTS și contracepție.
Cum poți contribui la o mai bună sănătate sexuală?

În loc să lupte împotriva națiunii care încearcă să limiteze opțiunile în jurul corpului femeilor după concepție, poate mai multă campanie pentru folosirea prezervativelor. Mai bine, vrea cineva contraceptive masculine?

De ce responsabilitatea de a preveni sarcina și de a proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală ar trebui să revină exclusiv femeilor în relații heterosexuale? Ahem, patriarhia. Munca domestică, socială și emoțională sunt tipizate ca responsabilități feminine, iar sănătatea sexuală se încadrează aparent în acest domeniu.

Într-un efort de a controla și de a aplica normele de gen și superioritatea masculină, discuția despre sănătatea sexuală rămâne una de putere și privilegiu. Corpurile femeilor sunt adesea privite ca niște vase, un mediu pentru plăcere și procreare, iar atunci când o astfel de plăcere nu este oferită în mod liber, apare dreptul.

Rețineți că nu toți bărbații aderă la sisteme de coduri de gen, dar mulți au fost condiționati în mod inconștient să creadă că li se datorează anumite bunuri, inclusiv sex. Există un grup în creștere de bărbați conștiincioși care se aliniază cu valorile feministe și își avansează relațiile și nu numai în numele egalității femeilor. Acelor bărbați, mulțumesc. Consultați acest articol pentru a afla mai multe despre misoginie și despre cum vă puteți ajuta pe voi înșivă și pe ceilalți.

Deci ai un partener căruia nu-i plac prezervativele?

Data viitoare când sunteți cu un nou partener sexual și acesta vorbește deschis în privința punerii unui prezervativ, fiți curios. Poate că nu se simte la fel, dar ce ai încercat? Lubrifiantul (lubrifianți pe bază de vaselină, pe bază de apă și ulei) este prietenul tău și o modalitate excelentă de a reduce frecarea și de a crește capacitatea de alunecare. Dacă dai peste „Nu ai încredere în mine?” de la un partener nou, luați în considerare modul în care acest comentariu ți se pare.

Brene Brown învață, încrederea se construiește în momente mici. Folosirea unui prezervativ prima dată când faci sex cu cineva sau să-i spui unui partener nou: „Aș dori să fac sex fără prezervativ, dar vreau să fiu testat mai întâi pentru siguranța celuilalt”, este un pas către încredere. Acest mic gest are potențialul de a sufla pe cineva!

Dacă ești într-o relație serioasă, ai discutat despre sănătatea ta sexuală și ești de acord să renunți la prezervative, fă-o. Dacă contracepția face parte din planificarea dvs., poate doriți să vă acordați ceva timp pentru a înțelege experiența partenerului dvs. Cei cu vulve trec printr-o serie de încercări și necazuri pentru a descoperi cea mai bună opțiune pentru controlul nașterii. Cuplurile care au suferit vasectomii se confruntă cu propriul disconfort psihologic. Când a fost ultima dată când ați arătat apreciere și/sau înțelegere pentru aceste acte de angajament?
Sex fericit!

Toată lumea merită viața sexuală pe care și-o dorește, inclusiv respectul și acordarea la nevoile de siguranță emoțională și fizică. Data viitoare când vorbești despre sănătatea sexuală, fii pregătit să arăți ca adult și fii realist. Dacă cineva nu poate vorbi deschis sau măcar să ia în considerare conversația, gândește-te de două ori înainte de a-i spune acestei persoane despre sexualitatea ta.

Dacă aveți nevoie de idei de prezervative și lubrifianți, consultați mai jos această listă aprobată de Modern Intimacy.

– Prezervative troiene și lubrifiant (toate stilurile și variantele)
– Prezervative Maxim personalizate
– Lubrifiant Maxim Pure H20
– Lubrifiant Maxim Premium Sensation